Olympus C-2000 Z

Olympus C-2000 Z er en svært sterk utfordrer i klassen av digitale kameraer rundt 10.000 kroner. Kameraet har en oppløsning på hele 2,11 mill. bildepunkter på CCD-brikken, optisk zoom og full kontroll over blender og lukker.

Publisert

Dette kameraet har et litt nostalgisk design, og minner på mange måter om kameraer som ble solgt på femtitallet. Men det er bare utenpå. Inni er kameraet så høyteknologisk som du kan forvente fra en av verdens ledende kameraprodusenter i 1999.

Skarpe bilder

Hovedinntrykket er svært bra når det gjelder bildekvaliteten på dette kameraet. Bildene er skarpe, og det gjelder spesielt nærbilder (både makro og nærfotografering). Det er betryggende, siden skarphet er den desidert viktigste enkeltfaktoren når kvaliteten på digitale bilder skal vurderes.

Bildene ligner til forveksling på Nikon Coolpix 950. C-2000 Z vil derfor være den argeste konkurrenten til Nikon i markedet rundt 10.000 kroner. Hva du velger, avhenger av andre størrelser enn bildekvaliteten. Selv om testbildene vi har lagt ut har litt forskjellig eksponering (pga. forskjellige blitzer for innebildene og tidspunkter på dagen for utebildene) er likheten så slående at vi mistenker Nikon og Olympus å handle fra samme produsent av CCD-brikker.

Testbildene vi har tatt holder høy kvalitet både ute og inne. Innebildene er etter vår smak litt for gule, men det er enkelt å rette. Utebildene er skarpe og fine. Vi har også lagt med et nærbilde som er tatt ute for å vise kameraets evne til å ta gode nærbilder. Klikk her for å sjekke ut testbildene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.