Olympus C-840 L

Olympus C-840 L er et kompaktkamera med hele 1280 x 960 punkters oppløsning. Kameraet er både raskt og enkelt å bruke, men bildekvaliteten er ikke så god som vi hadde forventet med en så høy oppløsning.

Publisert

Olympus har hatt stor suksess med sin Camedia-serie. Vi har tidligere testet toppmodellene C-1400 L, C-1000 L. C-840 L er en forbedret utgave av kompaktkameraet C-820 L som nå utgår.

Bildekvalitet

På samme måte som flere av de andre kompaktkameraene vi har testet, har C-840 L problemer med vårt krevende innemotiv. Bildet blir undereksponert, og det fører gjerne til støy i fargene. Ved å bruke eksponeringskompensasjon blir resultatet noe bedre, men vi er fremdeles ikke helt fornøyd. Bildet er litt uskarpt, og fargene kunne vært bedre. Lysstyrke/kontrast og fargebalanse er forholdsvis enkelt å rette i et bildeprogram, men det er betydelig verre å rette uskarphet.

Utebildene holder bedre kvalitet. Detaljene er fint gjengitt, og farger i vanskelig partier er jevne og riktige. Bildet kunne hatt mer kontrast, men det er enkelt å rette i et bildeprogram.

Alt i alt er bildekvaliteten god, men ikke i toppklassen.

Digital zoom

Olympus C-840 L er et kompaktkamera som er enkelt å håndtere selv om noen av funksjonene er godt gjemt. Vi savner menysystemet på LCD-skjermen som du vil finne på de større Olympus-kameraene (og en rekke konkurrerende kameraer). All betjening skjer med trykknapper direkte på kamerahuset.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer