Olympus C220Zoom

Olympus er en av verdens største kameraprodusenter. Modellen C220 har rukket å bli svært så populær i billig-klassen.

Publisert
Sist oppdatert
Olympus C220Zoom
Olympus C220Zoom


C220Zoom har vel alt annet enn et oppsiktsvekkende design. Kameraet har en svært så tradisjonelt pocketkamera-utforming, og den funker.

Funksjonalitet

C220Zoom er et to-megapikselskamera med et 3x zoom-objektiv. I tillegg har det digital zoom, som gir totalt 7,5x zoom. Det tar bilder i tre forskjellige oppløsninger, hvorav 1 600 x 1 200 er standard. I tillegg kan det ta korte videoopptak uten lyd, i Quicktime-format (inntil ett minutt).

Minnetypen i kameraet er SmartMedia, og et 8 MB-kort følger med. Det gir 16-17 bilder i standardoppløsning og kvalitet. Kameraet fikser det meste meget bra med helautomatikk, men her har du også en del manuelle innstillinger hvis du vil eksperimentere.

Dessverre kan du ikke bruke C220Zoom som webkamera.

Konstruksjon

Kameraet gir ikke en umiddelbar følelse av kvalitet. Her er det mye plast, noe også vekten bærer preg av. Kameraet er nemlig det letteste kameraet i denne sammenligningen, med sine 222 gram - to AA-batterier inkludert. Utformingen er for øvrig upåklagelig, kameraet er slankt og passer godt i lommen.

Olympus C220Zoom
Olympus C220Zoom
Olympus C220Zoom


Lokket over objektivet dras til siden, og kameraet slås dermed på automatisk. Samtidig spretter blitsen opp fra selve kamerahuset. Det gir god avstand fra blits til objektiv, noe som minsker faren for røde øyne.

Zoomen er presis, men motoren avgir noe støy, noe som forsterker billig-preget. Vi trekker også litt for en litt klønete plassering av zoom-knappen. Denne styrer du med høyre pekefinger, samme som du bruker til utløserknappen. Det er med på å gjøre det vanskelig å bruke kameraet med én hånd.

Vi gir et stort pluss for LCD-skjermen, som er blant de beste vi har sett i denne prisklassen. Den er så høyoppløselig og og tydelig at du fint kan se om et bildet blir skarpt før du trykker på utløseren. Den fungerer også overraskende bra i dagslys, og brukbart i dunkel belysning.

Brukervennlighet

Menyen er dessverre ikke så veldig mye å skryte av. Olympus har brukt symboler og lite beskrivende tekster, og manøvreringen skjer ved hjelp av fire navigasjonsknapper på baksiden av kameraet. Den er ikke alltid like intuitiv.

Til pek-og-klikk fotografering har derimot ikke menyen veldg mye å si. Funksjoner som makro, blits og selvutløser er tilgjengelig med ett klikk, andre innstillinger som oppløsning, hvitbalanse etc må du stille fra menyen. Men det er de nevnte funksjoner du mest sannsynlig kommer til å bruke oftest.

Oppstartstiden er på 3,5 sekunder, som er akseptabelt.

Tilkobling til PC skjer ved hjelp av USB-kabel, og du trenger ikke å installere drivere. Kameraet dukker opp som en egen disk i Windows Explorer. Deretter er det bare å åpne bildene direkte, eller kopiere over til harddisken. Kameraet fungerer også sammen med MacOS X.

2 oppladbare batterier av typen AA Ni-MH, samt lader, følger med.

Bildekvalitet

Både utendørs- og innendørsbildene som vi tok med dette kameraet er av høy kvalitet, og tåler sammenligning med langt dyrere kameraer. Spesielt er vi imponert over innebildene, og den automatiske hvitbalansen. Her er Olympus C220Zoom best av de kameraene vi har testet så langt. Antirøde øyne-innstillingen er også effektiv, og kameraet egner seg derfor til portrettfotografering.

Se eksempelbildene selv

Konklusjon

Olympus C220Zoom får du kjøpt til rundt 2 700 kroner i en rekke nettbutikker. Det gir deg svært mye kamera for pengene. Selv om kameraet har sine svakheter, har det egenskaper og kvaliteter du vanligvis ikke finner i denne prisklassen.

Lenker:
Olympus Norge
Norkom (distributør)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer