Olympus Camedia C-5050

5 megapiksels-kameraet Camedia C-5050 har alt et profesjonelt digitalkamera i kompaktklassen skal ha, og litt til. Kameraet selges med et minnekort på hele 256 MB, til en meget konkurransedyktig pris.

Publisert

Camedia C-5050 kan ses på som en direkte konkurrent til blant andre Canon Powershot G5 og Nikons nye Coolpix 5400(sistnevnte er på testbenken i skrivende stund). Bildebrikken er på 5 megapiksler, og det ekstremt lyssterke 3x zoomobjektivet (f/1,8 på full vidvinkel) har en brennvidde som tilsvarer 35 – 105 mm på et 35 mm filmbasert kamera. Med så stor blenderåpning er det mulig å ta skarpe bilder innendørs, selv med lite belysning.

Nærgrensen er på 3 cm (supermakro-modus), og vi tok noen flotte nærbilder av blomster og bær. Manuell fokus viste seg ofte å være det foretrukne valget i slike tilfeller, og den fungerte meget bra, synes vi. Velger du autofokus, har C5050 hele 9 fokuspunkter som velges automatisk. Du kan også velge fokuspunkt manuelt.

Mye minne, mange bilder

Men C5050 har også andre gode egenskaper å slå i bordet med, den kreative fotograf har haugevis av manuelle innstillinger å velge mellom. Og Olympus er rause med lagringsminne; kameraet leveres med to xD-minnekort på henholdsvis 32 og 256 MB. Det er ganske nøyaktig 256 MB mer enn de fleste konkurrentene byr på. Suverent! Dessuten er det svært gledelig at kameraet kan bruke både Compact Flash (I og II) og SmartMedia minnekort, i tillegg til de nye, forsvinnende små xD-kortene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer