Olympus Camedia C-730UZ

Det kommer stadig flere digitalkameraer med kraftig optisk zoom. Olympus leder foreløpig konkurransen, med sitt Camedia C-730UZ, som har hele 10x optisk zoom.

Publisert

En kraftig optisk zoom muliggjør detaljrike "nærbilder" selv om du står langt fra motivet. Digital zoom øker ikke detaljrikdommen, den forstørrer bare utsnittet ved å putte på flere piksler, noe som stort sett bare fører til dårligere bildekvalitet.

Litt av en zoom!

I det siste har vi sett flere kameraer med 6x og 8x zoom, blant annet Fujifilm Finepix S304 og HP Photosmart 850, men ingen har kunnet skilte med så kraftig zoom-linse som Camedia C-730UZ fra Olympus. Hele 10x optisk zoom byr etterfølgeren til suksessmodellen C-720 på - kombinert med 3x digital zoom gir det totalt 30x zoom.

Kameraet er utstyrt med en CCD-brikke på 3.2 megapiksler, noe som gir bilder i en maksoppløsning på 2.048x1536 piksler. Kameraet bruker de nye XD-minnekortene, i likhet med alle de andre nye modellene fra Olympus og Fujifilm, blant andre. Et 16 MB kort følger med, som holder til rundt 8 bilder i høyeste oppløsning og beste JPG-kvalitet. Standardinnstillingene, med noe høyere komprimering, gir plass til ca 20 bilder. Spesielt positivt er det at kameraet er bakovekompatibelt med SmartMedia-kortene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer