Olympus Camedia C-770 UZ

Dette kameraet er minst av alle i denne testen, og imponerte oss med god bildekvalitet.

Publisert

Olympus Camedia C-770 UZ har et hus av metall, som eneste i denne runden. Dessuten har det sko for ekstern blits. Disse to egenskapene gir et profesjonelt preg. På innsiden sitter en bildebrikke på 4 megapiksler. Strømkilden er et oppladbart li-ion batteri.

Kompakt

Kameraet er samtidig det mest kompakte, og veier 363 gram. Zoom-objektivet yter 10x, og dekker området som tilsvarer 38-380 mm. Vidvinkelen er altså den største begrensningnen her. Dessverre er kameraet ikke utstyrt med bildestabilisator, og selv om objektivet er ganske lyssterkt selv på full tele, vil stativ være det beste under mange forhold.

Kameraet har en rekke innstillinger å velge mellom, både forhåndsprogrammerte og manuelle. Du kan også lagre dine egne innstillinger ved å velge "My"-posisjonen på funksjonshjulet. Dessverre gjør et kronglete menysystem dette kameraet til det minst brukervennlige, etter vår oppfatning.

MPEG4 video

C-770 har en flott videofunksjon som lagrer klipp i Quicktime MPEG4-format. Kvaliteten blir rimelig bra, du kan zoome (digitalt), og du får plass til mye video på relativt begrenset plass. Men plass er ikke det store problemet på dette kameraet, vårt testkamera kom nemlig med et 128 MB minnekort. Det er overlegent alle konkurrentene. Det kan komme godt med, for nye minnekort av typen xD er fortsatt ganske dyre i forhold til konkurrentene CF og SD.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer