Olympus E-400

TEST: Skal du pakke lett til turen, kan dette kameraet være noe for deg - vi har testet verdens minste speilreflekskamera.

Publisert
Sist oppdatert

Vi har i høst sett på både Canon EOS 400D, Nikon D80, Pentax K100D, Nikon D40 og Sony Alpha A100 - kameraer vi jevnt over har vært meget godt fornøyde med, alle som en. Rett før jul fikk vi inn en ny krabat på testbenken, og "krabat" er virkelig beskrivende denne gangen - Olympus E-400 er nemlig verdens minste speilreflekskamera og veier bare 420 gram med batteri; nesten 25% mindre enn kameraet fra Canon, med andre ord.

Det kan FourThirds-systemet ta mye av æren for. Mens de fleste andre digitale speilreflekskameraer har en CCD-brikke med aspekt på 3:2, har Olympus, Leica (, Sigma, Kodak) og Panasonic brikker med 4:3-aspekt, som er noe mindre enn en typisk speilreflekssensor og gir en cropfaktor på 2. Fordelen er at diameteren på bajonetten er større enn størrelsen på sensoren, slik at lyset kan brytes mer korrekt i objektivet (i kantene treffer lyset sensoren mindre skrått). Spesielt vil skarpheten være likere over hele flaten (i stedet for at hjørnene er mer uskarpe), den kromatiske feilbrytningen vil være lav, og også flares etc. vil være mindre skjemmende. Designet gjør også at objektiver og kamerahus kan lages mindre, noe Olympus E-400 er et levende eksempel på.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer