Olympus E-410

TEST: Verdens minste digitale speilrefleks har blitt fornyet. Her er våre erfaringer.

Publisert
Sist oppdatert

I forkant av årets PMA-messe (som vi for øvrig var til stede på), annonserte Olympus to nye digitale speilreflekskameraer.

Den minste modellen, E-410, er nøyaktig like stor som lillebror E-400 og er en videreutvikling av et kamera som bare har vært i handelen et snaut halvår.

Siden forskjellene fra forgjengeren ikke er veldig store, har vi i denne testen konsentrert oss om det som er endret siden E-400, med en oppsummering av våre erfaringer til slutt. Vi anbefaler derfor at du først leser testen av E-400 før du leser videre.

>> Les også: Test av Olympus E-400

Små, men ikke ubetydelige forskjeller

Selv om lista over nye funksjoner er relativt kort, er det en del sentrale forskjeller mellom Olympus E-400 og E-410. Det som kanskje er mest viktig er at bildebrikken nå har blitt endret. I E-400 var det en CCD-brikke fra Kodak, mens det nå er en Panasonic Live MOS-brikke.

Oppløsingen er den samme, men den nye brikken, kombinert med en forbedret prosessering, er bedre i forhold til støy på høye ISO-verdier. I tillegg gir den, som live-ordet antyder, mulighet til å vise et levende bilde på LCD-skjermen, noe som Olympus også har hatt på noen av sine tidligere modeller.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer