Olympus E-500

Digitale SLR-kameraer blir stadig billigere. Vi har tatt en titt på Olympus E-500, som koster under 7.000 inkludert objektiv, men som likevel byr på litt av hvert for entusiastene. Dette kameraet ble også testet sammen med flere andre speilreflekser. Du finner detaljene fra denne testen her.

Publisert
Sist oppdatert

Digitale speilreflekskameraer opplever nå kraftig oppgang på salgslistene. Det skyldes at utvalget er blitt større, og at prisene har sunket kraftig den siste tiden. For ikke lenge siden fantes det knapt modeller til under 20-30.000 kroner, nå finnes mer enn en håndfull til godt under 10.000 kroner på det norske markedet.

Dette har ført til at satsningen på avanserte kompaktkameraer med SLR-følelse er nedadgående hos flere produsenter. Mange forventet for eksempel at Canon skulle lansere etterfølgeren til Powershot G6 i høst, en lansering som foreløpig lar vente på seg - nettopp fordi det ville skapt et posisjoneringsproblem, blant annet med hensyn til pris i forhold til suksess-speilrefleksen 350D.

Hva er egentlig et speilreflekskamera?

Lyset trenger inn i frontlinsen, gjennom objektivet og treffer et speil foran lukkeren, som reflekterer lyset direkte til søkeren. Det betyr at når du ser i søkeren, ser du mer eller mindre nøyaktig det samme som blir fanget av CCD-brikken når du trykker ned utløseren og speiles vippes opp. Det medfører samtidig at du ikke kan bruke LCD-skjermen som søker, noe mange blir overrasket over.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer