Olympus E-510

TEST: Olympus' dyreste kamera er også det klart beste.

Publisert
Sist oppdatert

Sommeren er over, og her i redaksjonen har vi begynt å hente inn nye kameramodeller som skal testes utover høsten.

Har du et spesielt ønske om en modell vi bør teste? Send meg gjerne en epost på pj med @dinside.no bak.

Dagens testprodukt er Olympus E-510; det dyreste kameraet Olympus har å by på pr. i dag. Ikke at det er avskrekkende dyrt - i de billigste nettbutikkene ligger prisen på drøye 7.000 kroner med 14-42mm kit-objektiv.

Du reagerer kanskje på brennvidden, men siden disse kameraene fra Olympus har en noe mindre sensor enn hva som er vanlig for Canon, Nikon, Sony og de andre, er cropfaktoren 2. Skal du sammenligne bildeutsnittet med et 35mm-kamera må du multiplisere brennviddene med 2, så den 35mm-ekvivalente brennvidden blir 28-84mm på kitobjektivet, altså ganske likt det som er vanlig for speilrefleks av denne typen.

Vi har allerede testet Olympus' to andre kameraer som har blitt sluppet i år, E-400 og E-410. Vi synes begge var gode kameraer og trillet henholdsvis sterk fire og fem. Siden E-510 har mye til felles med sine forgjengere kommer vi ikke til å gå kameraet helt i sømmene, men henviser til nevnte tester for mer informasjon om Olympus' nye kamerarekke.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer