Olympus E-PL1

Lite. Veldig lite.

Olympus E-PL1
Publisert
Sist oppdatert

Det skal bli spennende å se hvor systemkameraene tar veien i årene som kommer. Både Panasonic og Olympus har lansert kameraer basert på Micro FourThirds-teknologien der speilet er fjernet, som resulterer i vesentlig mindre kamerahus (Panasonic Lumix DMC-GF1 er foreløpig minst). I tillegg har både Samsung og Sony annonsert at de vil følge opp med små systemkameraer i år, så får vi se om salget vil tvinge Canon og Nikon til å komme etter.

Det har unektelig noe for seg også, for det er langt mer behagelig å henge en PEN over skulderen eller dytte den ned i lomma på sekken enn det er med et speilreflekskamera med normale proporsjoner.

Vi har tidligere både lekt oss og testet det første PEN-kameraet, E-P1. E-PL1 (altså dagens testmodell) er en noe enklere modell enn det første PEN-kameraet, som i etterkant også har fått en storebror i E-P2.

Lillebror til tross - E-PL1 har i hvert fall fått blitsen vi savnet på E-P1. Her er de tekniske spesifikasjonene:

Konstruksjon

Den lille størrelsen er åpenbart Olympus' sterkeste argument, og på tross av den kompakte utformingen, oppleves allikevel ikke kameraet som noe mindre greit å betjene enn de større kameraene i denne testen. Grepet er riktignok lite, men siden PEN-kameraet holdes som et lommekamera går dette faktisk helt fint.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer