Olympus med ny toppmodell

Olympus sitter foreløpig trygt på toppen i vår test av digitale kameraer med modellen C-1400 L. Men også dette kameraet har rom for en rekke forbedringer, og nå kommer C-1400 XL med nye finesser som spesielt de aller mest proffe brukerne vil sette pris på.

Foto: Olympus
Foto: Olympus Vis mer
Publisert

Olympus har hatt kjempesuksess med sine digitale kameraer. Modellen C-1400 L har vunnet en overlegen seier i vår test av digitale kameraer. Kameraet scorer spesielt godt på bildekvalitet, men enkelte av de tekniske detaljene har vi vært mindre fornøyd med (blant annet problemer med å fokusere i svak belysning).

C-1400 L kommer nå i forbedret utgave, og forbedringene er etterlengtede spesielt hvis du skal bruke kameraet i studio. Her en oversikt over nyhetene på Olympus C-1400 XL:

Tilkoblingspunkt for eksterne blitzer: Brukere av C-1400 L som ikke er fornøyd med den innebyggede blitzen har vært nødt til å bruke svært kraftige studiolamper. Dette er dyrt, og slike lamper har også en voldsom varmeutvikling.

Fast regulering av hvitbalanse: C-1400 L har hatt problemer med motiver som ikke har hatt klare hvite felter i motivet. Slike motiver har gjerne fått stygge fargestikk. Fast regulering av hvitbalansen gjør at du kan få korrekt fargebalanse uansett forhold.

Mer nøyaktig fokusering: Olympus C-1400 L er kjent for å være vanskelig å fokusere spesielt i svak belysning. Om oppjusteringen av fokuseringen bedrer dette vil først vise seg når vi mottar et eksemplar til test.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer