Olympus Mju 1010

Utrolig nok kan du zoome hele 7x med dette lille, slanke kameraet fra Olympus. Men hva med bildekvaliteten?

Publisert
Sist oppdatert

Olympus Mju 1010 skulle egentlig vært med i stortesten DinSide Data gjorde for TV2 i februar, men på grunn av at pre-produksjonseksemplaret vi fikk tilsendt fra Olympus hadde noen åpenbare bugs, måtte testen av denne modellen utsettes. Nå har vi fått låne et eksemplar som tilsvarer den som ligger i butikkhyllene landet rundt, slik at testen omsider kunne fullføres.

Mju skiller seg fra mengden av lommekameraer som har 3x optisk zoom og "Ixus-fasong". Det lille kameraet har utrolig nok blitt utstyrt med et zoomobjektiv som dekker området tilsvarende 37 til 260 mm. Det blir over 7x zoom, det. En av hemmelighetene bak løsningen har vært å erstatte flere linseelementer med ett nytt, noe som har gjort det mulig for Olympus å lage et langt mer kompakt objektiv.

I tabellen under finner du de viktigste egenskapene, sammenlignet med modellene fra TV2-testen:

I likhet med blant annet Sony W200 har Mju 1010 innebygd stabilisatorløsning som kombinerer høy ISO med bevegelig CCD. Det er særdeles nyttig, ikke minst på Mju 1010 som har et relativt lyssvakt objektiv. Formålet er å forhindre uskarpe bilder når lysforholdene er dårlige og kameraet holdes i hånden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer