Olympus µ[mju:] 400

Kameraet har et vanskelig navn, men en lekker design. Det er dessuten robust, og Olympus selv kaller kameraet for "All weather camera". Det tviler vi ikke på at det er, men hvordan tåler det konkurransen mot de andre i klassen?

Publisert

µ[mju:] (uttales Emju) 400 er etter vår mening et av de aller lekreste kameraene i denne testen, men spesifikasjonene er heller ikke til å kimse av. Her sitter det for eksempel en 4 megapiksels bildebrikke, og et 3x zoomobjektiv (tilsvarer 35 - 105 mm på et 35 mm filmbasert kamera, F/3,1 - F/5,2). Litt lav lysstyrke på full vidvinkel viste seg ikke å ha noen særlig betydning - i hvert fall ikke på våre testbiler.

Olympus bruker de nye, små xD-minnekortene, og et 16 MB-kort følger med. Det holder til rundt 16-17 bilder med normale innstillinger.

Konstruksjon

Design har utvilsomt vært viktig under utviklingen av dette kameraet. Huset har en overflate i børstet aluminum, og virker meget solid. Det samme gjelder objektivdekslet - som også er i metall - med detaljer i gull og krom. Ah så lekkert! Dette er forresten det eneste objektivdekslet i denne testen som må skyves bort manuelt, men det fungerer samtidig som av/på-bryter. Smart!

Litt synd at knappene på baksiden ikke står helt i stil med kvalitetsinntrykket generelt - de er av plast, og et par av dem må du trykke ganske hardt på for at de skal reagere. Det siste kan derimot være tilsiktet, for en av knappene starter visning/avspilling - uten at objektivdekslet er skjøvet til siden. Kanskje ikke helt logisk, men la gå.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer