Olympus Mju 700

TEST: Vi sa det med en gang – hvis dette kameraet tar like fine bilder som sitt elegante ytre, har Olympus en vinner. Vi dyttet inn minnekortet og knipset i vei.

Publisert
Sist oppdatert

Med Mju-serien har Olympus vært flinke til å kombinere kompakt og robust design med god brukervennlighet og bra bilder. For den uinnvidde er mju, eller my på norsk, den greske bokstaven (µ) som symboliserer mikro (”milliondel”) i matematikksammenheng.

Og det er ingen tvil om at tradisjonen fortsetter - Mju 700 er lite og elegant, med linjer som selv får fremmede til å kommentere at ”det der var jammen et fint lite kamera” når vi er ute på knipsetur. I likhet med andre kameraer i denne serien er det også over middels robust, og tåler en vannsprut eller litt snø dersom du tar det med ut på tur – i likhet med sine Mju-søsken.

Med beskjedne mål på 9,6 x 5,6 x 2 cm, byr kameraet på 7 megapiksler (3.072 x 2.304) fordelt på en svært liten CCD-brikke på bare 1/2,3 tommer. Ser vi på optikken har kameraet 3x zoom, som for 35mm-kameraer tilsvarer en brennvidde på 37-111mm. Objektivet er ikke spesielt lyssterkt, med maksimal blenderåpning lik f/3,4 på vidvinkel og f/5,7 på tele. Det er ganske svakt selv for et lommekamera.

Kameraet slås på med en liten knapp på toppen og er klart til dyst etter 1.7 sekunder. Den store LCD-skjermen på 2,5” har en oppløsning på 115.000 piksler og er utstyrt med såkalt BrightCapture-teknologi, som gjør at den selv i nattlys vil kunne vise lyssterke bilder. Vi tok en test på et mørkt vaskerom mot et Canon G3-kamera, og det var faktisk stor forskjell! 115.000 er litt i minste laget for en såpass stor skjerm, men bildeoppfriskningsraten er generelt god.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer