Olympus Mju 750

TEST: Det snertne lille kameraet fra Olympus byr på hele 5x optisk zoom, og de som er glade å fotografere i regnet kan glede seg over at det tåler en skyllebøtte.

Publisert
Sist oppdatert

Olympus var veldig tidlig ute på digitalkameramarkedet, og var i mange år blant de aller fremste med tanke på salgstall. Også Mju-serien har en god tradisjon her i Norge - en designmessig lekker serie, som i tillegg har vært brukervennlig og tatt fine bilder. Dessuten tåler kameraene litt ekstra og kan brukes i regn, eller spyles av i dusjen hvis de har fått litt sand på seg.

På testbenken denne gangen har vi Mju 750 - en videreføring av Mju 700, som vi testet i vinter. Denne gangen har kameraet blant annet fått et annet objektiv, og 5x optisk zoom er slett ikke til å kimse av i et så lite kamera. Vidvinkelen er imidlertid ikke spesielt god, med brennvidde tilsvarende 36mm, og objektivet er noe lyssvakt både på vid og tele, med f/3,3-f/5 som største blendertall. Makronærgrensen er for øvrig 3cm.

Konstruksjonen er ganske solid - kamerahuset er i metall (med unntak av plastlokk foran batteri og strøminntak) og tåler, som nevnt, regn og snø. Skal du bade, derimot, blir du nødt til å kjøpe Mju 725 SW, som er vanntett ned til fem meter. En svakhet, imidlertid, er at kameraet lett får riper.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer