Olympus m:robe MR-100

Den veier kun 95 gram, men kan huse 1.200 låter. Vi har stiftet bekjentskap med den rålekre MP3-spilleren m:robe MR-100 fra Olympus.

Publisert
Sist oppdatert

Det begynner å bli noen år siden de første harddiskbaserte MP3-spillerne dukket opp. Creative D.A.P. Jukebox var den første vi testet. Den hadde ikke akkurat lommevennlig fasong og størrelse, og veide dessuten et halvt kilo. Vår test fra desember 2000, er i dag morsom lesning som vitner om en ekstrem utvikling på knappe fire og et halvt år.

Nå får du spillere med tilsvarende kapasitet, som både i størrelse og vekt utgjør bare 20% av den gamle traveren fra Creative. MP3-spillere i 2005 skal dessuten matche klesstil og personlighet - vi har hørt historier fra skolegården der hvite ørepropper har vært det eneste riktige blant de mest forfengelige og stilbevisste.

Lekker

Den knøttlille m:robe MR-100 fra Olympus passer godt inn i trend-segmentet. Den er uten synlige knapper, veier beskjedne 95 gram, innpakket i grått og hvitt med speilblank, trykkfølsom front. Displayet lyser opp med røde tegn når den berøres, det samme gjør de trykkfølsomme feltene nedenfor som brukes til å styre avspillingen.

Harddisken rommer 5 GB med musikkfiler i MP3 og WMA-format (inkl DRM - f. eks kopibeskyttet musikk du har kjøpt på nettet). Dersom låtene er kodet med en bitrate på 128 kbps, skulle det bety rundt 1.200 låter dersom hver låt har fire minutters lengde. WMA-formatet tåler litt høyere komprimering, men vi vil i hvert fall ikke gå lavere enn 96 kbps - for da blir kvalitetstapet høyst merkbart.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer