Olympus PEN E-P1

Rett og slett et herlig unikt kamera.

Olympus PEN E-P1
Publisert
Sist oppdatert

La det være sagt med en gang - Olympus PEN E-P1 er et fantastisk morsomt kamera som garantert vil få kjennere til å snu seg to ganger.

Inspirert av det 50 år gamle PEN-kameraet er dette verdens minste systemkamera; kameraer der optikken kan byttes ut. Skjønt – PEN er ikke et speilreflekskamera, for her finnes det ingen speil. Det gjør at avstanden mellom objektivet og sensoren kan gjøres mindre, og dermed kan både kamerahus og objektiver lages mer kompakte enn hva tilfellet er for tradisjonelle speilreflekskameraer. Dog gjør også dette at kameraet mangler optisk søker, og at du derfor må ta til takke med å bruke LCD-skjermen på baksiden når du skal komponere bildene.

Olympus PEN E-P1 er Olympus’ første kamera som implementerer Micro FourThirds-standarden, som de har utviklet sammen med Panasonic. Den nye standarden er kompatibel med den gamle FourThirds-standarden, på den måten at du kan bruke FourThirds-objektiver på de nye kameraene hvis du har en adapter (modellnavn MMF-1, ca 1000 kroner).

Foreløpig er objektivutvalget i Micro FourThirds-serien noe begrenset, men vi har fått klare indikasjoner på at dette er et område der de to produsentene vil satse fremover.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.