Google cloud print:

Om ett år stenger Google nok en tjeneste

Ber brukerne å finne alternative løsninger.

MOT SLUTTEN: Om et drøyt år avvikler Google sin Cloud Print-tjeneste. Foto: Pål Joakim Pollen
MOT SLUTTEN: Om et drøyt år avvikler Google sin Cloud Print-tjeneste. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

I 2010 lanserte Google tjenesten Google Cloud Print, som lar deg skrive ut trådløst til en skriver koblet til internett – fra hvor som helst.

Kjøper du en skriver i butikken, vil du på mange av dem finne et klistremerke som viser at de er kompatible med Google Cloud Print.

varsler Google at tjenesten blir avviklet og ber brukerne finne andre alternativer.

Opphører 1. januar 2021

Over ser du datoen der Google Cloud Print-tjenesten slutter å virke. Googles argument for å avvikle den er at den opprinnelig ble laget som et supplement til selskapets Chromebook-maskiner, som ikke hadde muligheter for driverinstallasjon og den slags.

Med tiden har utskriftsmulighetene i ChromeOS blitt bedre, og derfor mener Google at tjenesten ikke lenger er nødvendig.

Dog er det mange som har vært svært begeistret for Google Cloud Print, og i denne Reddit-tråden er mange brukere irriterte for at Google stenger ned en tjeneste de har vært avhengig av, der det er vanskelig å finne alternativer - i hvert fall som er gratis å bruke slik Googles tjeneste har vært.

En artig digresjon er for øvrig at Cloud Print-tjenesten har vært merket «beta» helt siden starten.

Nok en gravstein

Opp igjennom årene har Google valgt å avlive en rekke tjenester, og Dinside skrev om syv av dem i fjor. På nettsiden killedbygoogle.com ser du gravplassen over tjenester Google har avviklet.

Timingen kunne nok ha vært bedre. Mange har kritisert Google for at de støtt og stadig har avlivet tjenester og har nettopp derfor vært skeptiske til å legge penger i Googles nye storsatsing, Stadia, som ble lansert denne uka.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer