Om hundre år er ingenting glemt

I disse dager opplever mange digitalrevolusjonens mørke sider.

Nettvett må inn i læreplanen allerede fra 1. klasse, mener vår dataredaktør. Foto: Bjørn Eirik Loftås
Nettvett må inn i læreplanen allerede fra 1. klasse, mener vår dataredaktør. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I likhet med de fleste andre som vokste opp på 70-tallet, har også jeg et barnealbum. Mitt er belagt med lyseblå og hvit plast og med et ovalt vindu midt på forsiden. Bak vinduet sitter et lite sort-hvitt-bilde av meg selv inntullet i et teppe i min mors armer. Jeg var kanskje en dag eller to da bildet ble tatt.

Inni albumet er det stort sett fargebilder, skjønt farger er det ikke så mye av lenger. Det går mest i gult og svart, en typisk bieffekt av 40 års fri eksponering for lys, luft og fettete barnefingre. Man trenger ingen mastergrad for å fatte hvilket tiår bildene er fra, selv når man lukker øynene for pinnkorte lugger, langt hår over øra, hangglider-skjortekrager, altfor trange grønne og lilla hjemmestrikka vester, jumpere og trange slengbukser.

Det eksisterer også noen filmopptak av meg fra denne tiden. Uten lyd, naturligvis. De gamle 8mm-rullene befinner seg hos en kompis hvis ingeniør-far hadde råd til den slags utstyr allerede på 70-tallet. De ligger sikkert i en eske på loftet, der blir de nok liggende til de en dag forvitrer og bare blir et minne i hodene til guttene fra Helges bursdag den 14. oktober 1978.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer