Omfattende Windows-overhaling

Når Service Pack 2 legges er ferdig til sommeren, får Windows XP seg en omfattende overhaling. Det viktigste stikkordet er, ikke overraskende, sikkerhet - men her er også andre etterlengtede nyheter.

Publisert
Sist oppdatert
Omfattende Windows-overhaling

Omfattende Windows-overhaling

  1. Se bildene fra Service Pack 2


Den siste betaversjonen av Service Pack 2, som har fått build nr 2082, ble gjort tilgjengelig for betatestere i forrige uke. Ikke lenge etterpå var den fritt tilgjengelig på nettet, noe den fortsatt er mange steder. Microsoft advarer mot å installere den, siden den ikke må ses på som et ferdig produkt. Men mange har rapportert om høy stabilitet, og vi i DinSides dataredaksjon tok sjansen på å installere den på en av våre test-PCer.

Popup-killer i Internet Explorer

Service Pack 2 inneholder en rekke sikkerhetsfikser, små visuelle forbedringer og forandringer, men her er kanskje de endringene du vil merke best:

  • Windows Media Player 9, Movie Maker 2, .net-rammeverk blir standardkomponenter i Windows XP
  • Security Center er en helt ny applikasjon som inneholder en ny og forbedret personlig brannmur samt oversikt over hvilke andre sikkerhetsprogrammer du har installert (deriblant antivirus). Det ryktes at den endelige versjonen av Service Pack 2 i tillegg vil inneholde et antivirusprogram
  • Internet Explorer får popup-stopper. Betyr dette slutten på denne typen reklame på Internett?
  • Windows Update er totalt redesignet, og gir deg nå også mulighet til å oppdatere andre Microsoft-programmer du måtte ha installert.

Over 100 MB

Windows Security Center utgjør en viktig forbedring i Service Pack 2.
Windows Security Center utgjør en viktig forbedring i Service Pack 2. Vis mer

Vi lastet ned programmet xpsp2-express2082.exe, som vi fant ved å søke med GetRight-søkemotoren Filemirrors. Dette programmet finner ut hvilke deler av operativsystemet som skal oppdateres, og laster deretter ned de nødvendige komponentene. I vårt tilfelle var det snakk om godt over 100 MB med nedlastinger, og installsjonsprosessen tok totalt ca 40 minutter (vi har 704 Kbit ADSL-linje).Uferdig

Vi har ikke opplevd de store problemene de to dagene vi har brukt Windows XP etter oppdateringen, foruten at Windows Utforsker er blitt merkbart tregere i enkelte situasjoner, og at vår USB 2.0-harddisk kobler seg ut og inn som det passer den. Vi anbefaler deg derfor sterkt å vente til den endelige versjonen foreligger.

Her kan du se skjermbilder fra Windows XP Service Pack 2

Se også skjermbildene fra Longhorn - neste Windows tar form

[Ugjyldig objekt (debatt)]

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer