Omfattende Windows-overhaling

Når Service Pack 2 legges er ferdig til sommeren, får Windows XP seg en omfattende overhaling. Det viktigste stikkordet er, ikke overraskende, sikkerhet - men her er også andre etterlengtede nyheter.

Publisert
Sist oppdatert

Den siste betaversjonen av Service Pack 2, som har fått build nr 2082, ble gjort tilgjengelig for betatestere i forrige uke. Ikke lenge etterpå var den fritt tilgjengelig på nettet, noe den fortsatt er mange steder. Microsoft advarer mot å installere den, siden den ikke må ses på som et ferdig produkt. Men mange har rapportert om høy stabilitet, og vi i DinSides dataredaksjon tok sjansen på å installere den på en av våre test-PCer.

Popup-killer i Internet Explorer

Service Pack 2 inneholder en rekke sikkerhetsfikser, små visuelle forbedringer og forandringer, men her er kanskje de endringene du vil merke best:

  • Windows Media Player 9, Movie Maker 2, .net-rammeverk blir standardkomponenter i Windows XP
  • Security Center er en helt ny applikasjon som inneholder en ny og forbedret personlig brannmur samt oversikt over hvilke andre sikkerhetsprogrammer du har installert (deriblant antivirus). Det ryktes at den endelige versjonen av Service Pack 2 i tillegg vil inneholde et antivirusprogram
  • Internet Explorer får popup-stopper. Betyr dette slutten på denne typen reklame på Internett?
  • Windows Update er totalt redesignet, og gir deg nå også mulighet til å oppdatere andre Microsoft-programmer du måtte ha installert.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.