Oni

Episode 2345 i serien ”spill vi har ventet på i evigheter, og som ikke lever opp til forventningene”. Oni har hatt enormt press på seg de siste årene, og dessverre er ikke resultatet det vi håpet på.

Publisert

Oni er utviklet av Bungie, som også står bak flere andre spennende og nyskapende spill. Nyskapende var i alle fall intensjonen da utviklingen av Oni kom i gang. Dessverre har flere av de potensielt fantastiske og revolusjonerende funksjonene blitt utelatt fra det ferdige produktet. Så hva er det vi egentlig får?

Anime på amerikansk

Konseptet til Bungie var først og fremst å la seg inspirerere av japanske tegneserier, og personene i spillet (spesielt heltinnen Konoko), ser ut som tatt rett fra en anime-film. Dette er jo i og for seg morsomt nok.

Den andre nyheten er det temmelig vellagede kampsystemet. Oni handler nemlig om én ting, og det er slåssing, enten med knyttnever eller våpen. I utgangspunktet bruker du de to museknappene til å kontrollere slag og spark, og kan kombinere dem og retningstastene til å skape kraftigere angrepsteknikker. Etter hvert vil du lære deg nye kombinasjoner du kan bruke på motstanderne.

Du kan også plukke opp våpen, og disse finner du stort sett ved likene av falne fiender. Det er nå slik at du ikke er nødt til å bruke våpen, du kan klare deg fint med kun slag og spark. Men det er jo alltids greit og ha en kraftigere arsenal i ”baklomma”. I intense kamper kan fiendene rive våpenet vekk fra hendene dine og bruke det mot deg – denne fleksibiliteten gjør slåsskampene svært så underholdende.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer