ooVoo - gratis videochat for 6

Videokonferanse eller moro med venner - sjekk ut ooVoo

Publisert
Sist oppdatert

Webkamera kan brukes til så mangt, og har man god nettforbindelse kan man lettere holde kontakten med venner og familie. Dessuten er det morsomt å leke med.

Også i jobbsammenheng kan man ha nytte av webkamera, for å erstatte møter og spare bortkastet reisetid.

Firma som Tandberg har avanserte løsninger for videokonferanser med flere deltakere, med høy kvalitet på lyd og bilde. De flotteste løsningene med flere storskjermer i HD-kvalitet oppleves nesten som et møterom. Du ser de andre deltakerne som om de satt ved samme bord, men bak en glassvegg.

Hvis reisebudsjettet er i millionklassen sparer et slikt opplegg seg raskt inn, men for mindre firma med mer beskjedne budsjetter er det hinsides.

Spesielt der deltakerne kjenner hverandre, og det er en uformell situasjon, kan langt enklere løsninger være tilstrekklig.

MSN og Skype holder ikke

De mest brukte løsningene som brukes både privat og i uformell jobbsammenheng er antagelig MSN og Skype. Men vi har aldri vært spesielt imponert av disse løsningene. En stor svakhet er at det er begrenset til to deltakere, selv om du kan chatte med flere samtidig.

Men det finnes en løsning som støtter opp til 6 samtidige brukere og dessuten er gratis!

ooVoo - gratis videochat for 6


ooVoo

Programmet finnes både for Windows og Mac OS X, og kan lastes ned fra ooVoo sitt nettsted.

Installasjonen gikk uten problemer både på de tre Windows-PCene vi testet med og på den nyeste iMac'en som vi hadde for hånden. Mac-versjonen er foreløpig ikke like rik på tilleggsfunksjonalitet som PC-versjonen, men det grunnleggende er på plass.

Bruken er svært enkel, og alle som har brukt MSN, Skype eller lignende tjenester finner fort ut av det. Du oppretter kontakter, disse må så bekrefte at de vil være dine kontakter. Så "ringer" du opp de du vil chatte med og det er det hele.

Vinduene med deltakerne dukker opp ved siden av hverandre i en slags 3D visning med deltakerne i virtuelle skjermer, hvis det er flere enn 3, blir de stablet oppå hverandre.

Du kan også legge til videoeffekter med masse tull og tøys. Fra eksotiske bakgrunner til barter og supermann-kostyme. De som har Logitech webkameraer har allerede blitt eksponert for galskapen.

Mer praktisk er at du kan lagre videomeldinger, som mottakeren kan hente når han/hun kommer online. Du kan dessuten lagre samtaler, som kan være alt fra referater i en arbeidsgruppe til minner fra barnebarnets første videochat...

Amerikanerne kan dessuten ringe ut til telefoner.

Du kan også chatte med tekst, sende filer, legge ut lenker på din blog eller MySpace osv.

Fungerer det?

Hvordan fungerer det så i praksis?

Vi har testet det både hjemmefra til andre brukere med kabel og ADSL-linje i den lavere ytelsesenden og fra jobb med høyhastighetslinje ut på nett.

ooVoo - gratis videochat for 6


Videoytelsen er bedre enn noe annet vi har testet, med langt høyere bildefrekvens enn vi har oppnådd med andre tjenester.

Lydkvaliteten har derimot variert. de fleste gangene har det vært helt kurant, andre ganger var vi plaget av dropouts og komprimeringsartefakter. Da låter det omtrent som man sitter nede i et toalett og snakker...

Kolleger i vår IT-avdeling har også brukt programmet til konferanser med fjernarbeidende kollegaer med meget gode resultater.

Skal du ha god video og lyd kreves det uansett et kurant kamera og en PC med en viss ytelse. Dessuten er belysning og akustisk miljø også svært viktig for det endelige resultatet - uansett hvilken programvare du bruker.

Mer info og nedlastning hos www.ooVoo.com

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer