OpenDNS

Du er 24 sifre og seks punktum fra et raskere nett.

Sett av fem minutter, og surfingen går raskere.
Sett av fem minutter, og surfingen går raskere. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tålmodigheten blir ofte satt på prøve når du surfer på nettet, og det er det flere årsaker til.

En av dem er DNS-tjeneren, og for kort å forklare konseptet, fungerer den som en "telefonbok" når du taster inn en nettadresse. I det du trykker enter i adressefeltet i nettleseren din, sendes det en forespørsel til DNS-serveren, som så slår opp i sin tabell for å finne IP-adressen til denne nettsiden. Denne adressen trenger din maskin for å kommunisere med nettstedet.

Du kan lese mer om DNS (Domain Name System) hos Wikipedia.

Når DNS-tjeneren ikke finner nettadressen i sin cache (hurtigminne), må den spørre en annen DNS-tjener, og prosessen blir derfor ofte treg; spesielt siden mange DNS-tjenere har relativt liten cache. Det har du kanskje merket når du har måtte vente lenge fra det står "Connecting to www.dinside.no..." til det står "Waiting for www.dinside.no" i statusfeltet.

OpenDNS sine servere har alle stort hurtigminne, og de er alle plassert på strategiske steder på nett som gjør at oppslag går langt raskere enn hva de fleste andre kan skilte med. For tiden håndterer de 30.000 forespørsler pr sekund; et tall som stadig er økende.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer