OpenOffice 4.0 er lansert

Kontorsuiten lever videre under Apache.

Endelig kom OpenOffice i ny versjon, med den helt nye sidebaren til høyre.
Endelig kom OpenOffice i ny versjon, med den helt nye sidebaren til høyre. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det åpne kildeprosjektet OpenOffice.org brøt for en tid tilbake opp i to uavhengige deler, på den ene siden fikk man LibreOffice, og på den andre siden fikk man OpenOffice. Begge anses som to av de mest åpenbare alternativene til markedslederen Microsoft Office, og inneholde blant annet en tekstbehandler, presentasjonsverktøy og regneark.

Første på lang tid

Tidligere denne uken kom OpenOffice, som nå er en del av Apache Foundation, omsider i ny versjon. Utviklingen har ikke gått like raskt som med LibreOffice, men den nye versjonen byr på mange interessante nyheter.

Den kanskje største nyheten er innføringen av en en ny dynamisk sidebar, som drar nytte av at man med bredskjerm som regel har mye ledig plass i bredden når man jobber med dokumenter. Denne sidebaren inneholder alt fra kjapp tilgang til formateringer til tips og råd.

500 bugs er borte

I tillegg inneholder versjon 4.0 forbedringer i en rekke funksjoner, men også nye, blant annet skal flere funksjoner være hentet fra en tredje kontorsuite basert på OpenOffice.org, Lotus Symphony fra IBM. Mer enn 500 bugs skal være luket bort fra versjon 3.4. Kompatibiliteten med Microsoft Office skal også være ytterligere forbedret.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer