OpenOffice.org 1.1 på norsk 1. desember

En oppdatert utgave av kontorprogramvarepakken OpenOffice.org har vært tilgjengelig på en rekke språk siden oktober. De norske utgavene skal være klare 1. desember. Hvis du ikke orker å vente, kan betaversjoner lastes ned allerede nå.

Publisert
Sist oppdatert

OpenOffice.org 1.1 på norsk 1. desember

  1. Skjermbilder fra OpenOffice.org 1.1


OpenOffice.org består av programvare for tekstbehandling, regneark, presentasjon og flere andre komponenter som alle støtter et XML-basert filformat. Kildekoden er åpen, og både den og programvaren kan lastes ned gratis og brukes fritt.

Skjermbilde fra Linux-versjonen
Skjermbilde fra Linux-versjonen Vis merOpenOffice.org kunngjorde tidligere i høst at versjon 1.1 av prosjektets kontorprogramvarepakke var tilgjengelig for Windows, Linux (x86 og PowerOC) og Solaris for SPARC. Utgaver for Mac OS X, FreeBSD og Solaris for x86 var også under utvikling.

Se skjermbilder fra programmene her

Nyhetene

De viktigste nyhetene i den nye utgaven er eksport til PDF-formatet (Adobe Acrobat) ved hjelp av ett eneste musklikk, eksport av presentasjoner og tegninger til Macromedia Flash, import og eksport til og fra alle XML-formater, raskere oppstartstid, bedre støtte for filformatene i Microsoft Office, støtte for funksjonshemmede brukere og en generell forbedring av designet.

I tillegg til engelsk, leveres den nye utgaven med fransk, italiensk spansk, kinesisk, koreansk og japansk. De norske utgavene, som oversatt og kompilert av prosjektet OpenOffice.org på norsk, skal være helt ferdige til 1. november. Og i likhet med nylig lanserte Microsoft Office 2003, blir OpenOffice.org 1.1 tilgjengelig både på nynorks og bokmål.

Nynorsk først

Selve oversettelsesprosessen har foregått fra engelsk til nynorsk først, deretter fra nynorsk til bokmål.

- Det var enklere å oversette fra nynorsk til bokmål enn omvendt, og oversettelse fra engelsk til nynorsk gir bedre språklig kvalitet enn oversettelse fra engelsk til bokmål, forteller prosjektleder Knut Yrvin, som også legger til at det var langt enklere å få tak i oversettere til nynorskutgaven enn til bokmålutgaven.

Prøveversjoner

Den norske utgaven vil bli tilgjengelig på nettstedet til OpenOffice.org på norsk, de andre, ferdige utgavene kan lastes ned fra denne siden (ca 60 MB).


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer