OpenOffice.org 1.1 på norsk 1. desember

En oppdatert utgave av kontorprogramvarepakken OpenOffice.org har vært tilgjengelig på en rekke språk siden oktober. De norske utgavene skal være klare 1. desember. Hvis du ikke orker å vente, kan betaversjoner lastes ned allerede nå.

Publisert
Sist oppdatert

OpenOffice.org består av programvare for tekstbehandling, regneark, presentasjon og flere andre komponenter som alle støtter et XML-basert filformat. Kildekoden er åpen, og både den og programvaren kan lastes ned gratis og brukes fritt.

OpenOffice.org kunngjorde tidligere i høst at versjon 1.1 av prosjektets kontorprogramvarepakke var tilgjengelig for Windows, Linux (x86 og PowerOC) og Solaris for SPARC. Utgaver for Mac OS X, FreeBSD og Solaris for x86 var også under utvikling.

Se skjermbilder fra programmene her

Nyhetene

De viktigste nyhetene i den nye utgaven er eksport til PDF-formatet (Adobe Acrobat) ved hjelp av ett eneste musklikk, eksport av presentasjoner og tegninger til Macromedia Flash, import og eksport til og fra alle XML-formater, raskere oppstartstid, bedre støtte for filformatene i Microsoft Office, støtte for funksjonshemmede brukere og en generell forbedring av designet.

I tillegg til engelsk, leveres den nye utgaven med fransk, italiensk spansk, kinesisk, koreansk og japansk. De norske utgavene, som oversatt og kompilert av prosjektet OpenOffice.org på norsk, skal være helt ferdige til 1. november. Og i likhet med nylig lanserte Microsoft Office 2003, blir OpenOffice.org 1.1 tilgjengelig både på nynorks og bokmål.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer