OpenOffice.org 3.0 klar på norsk

Endelig er versjon 3.0 klar, også i norsk versjon.

OpenOffice.org 3.0 klar på norsk
Publisert
Sist oppdatert

OPPDATERT: OpenOffice.org regnes av mange som den viktigste konkurrenten til Microsoft Office, og nå er altså den norske versjon 3.0 ferdig og tilgjengelig for nedlasting. Den engelske versjonen har vært tilgjengelig i over en uke allerede.

Lanseringen skjer etter at den har vært tilgjengelig i fire såkalte release candidates, og oppsiktsvekkende nok var den tilgjengelig på Filehippo før den var tilgjengelig fra sitt eget nettsted.

Les også: En ren Office-kopi - gratis!

Bedre Office-støtte

Antallet store nyheter er færre enn man skulle tro når en programsuite går fra versjon 2.4 til 3.0, men en viktig nyhet er støtte for filformatene til Microsoft Office 2007. Disse formatene (.docx, .xlsx osv)er i stor grad basert på XML, og blir stadig mer utbredt ettersom stadig flere bruker Office 2007 til fordel for 2003-utgaven.

OpenOffice.org 3.0 klar på norsk


OpenOffice.org 3.0 tar i bruk den kommende versjon 1.2 av OpenDocument Format (ODF), som inkluderer et kraftigere formelspråk, samt en avansert modell for metadata, basert på W3C-standardene RDF og OWL. Dessuten skal kontorsuiten nå fungere tilnærmet helt likt enten du bruker Windows-, Mac-, eller Linux-versjonen.

Regnearket OpenOffice.org Calc tilbyr nå muligheten for å dele regneark med flere brukere, ved at flere kan legge inn data i cellene. Eieren av dokumentet kan til slutt enkelt integrere disse dataene.

Bedre muligheter for diagrammer er også nytt i Calc, og det maksimale antallet kolonner per regneark er utvidet fra 256 til 1024.

Flere sider pr skjermbilde

Tekstbehandleren Writer har nå fått muligheten til å vise flere sider pr skjermbilde, nyttig dersom du har en stor skjerm med høy skjermoppløsning. Det skal også være enklere å sette inn kommentarer på siden av dokumentene, og disse skal ha blitt enklere å lese. Kommentarer fra ulike brukere får ulike farger, og er merket med tidspunkt.

OpenOffice.org 3.0 klar på norsk


Presentasjonsverktøyet Impress har nå fått bedre støtte for tabeller. Du skal kunne lime inn tabeller fra Calc og redigere dem direkte i Impress uten å måtte åpne kildeprogrammet.

Les også: Unngå presentasjonstabbene

Foruten disse forbedringene er det en rekke andre, mindre forbedringer både på innsiden og utsiden. Nye ikoner, en ny startmeny med snarveier til programmer og oppgaver, er noe av det som er forbedret på utsiden.

OpenOffice.org 3.0 klar på norsk


Gratis

OpenOffice.org 3.0, norsk utgave, kan lastes ned fra no.openoffice.org (ca 121 MB). Der finner du versjoner for både Windows og Linux, i både nynorsk og bokmål språkdrakt. Ordlister til stavekontrollen må lastes ned separat.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer