OpenOffice.org 3.0 klar på norsk

Endelig er versjon 3.0 klar, også i norsk versjon.

OpenOffice.org 3.0 klar på norsk
Publisert
Sist oppdatert

OPPDATERT: OpenOffice.org regnes av mange som den viktigste konkurrenten til Microsoft Office, og nå er altså den norske versjon 3.0 ferdig og tilgjengelig for nedlasting. Den engelske versjonen har vært tilgjengelig i over en uke allerede.

Lanseringen skjer etter at den har vært tilgjengelig i fire såkalte release candidates, og oppsiktsvekkende nok var den tilgjengelig på Filehippo før den var tilgjengelig fra sitt eget nettsted.

Les også: En ren Office-kopi - gratis!

Bedre Office-støtte

Antallet store nyheter er færre enn man skulle tro når en programsuite går fra versjon 2.4 til 3.0, men en viktig nyhet er støtte for filformatene til Microsoft Office 2007. Disse formatene (.docx, .xlsx osv)er i stor grad basert på XML, og blir stadig mer utbredt ettersom stadig flere bruker Office 2007 til fordel for 2003-utgaven.

OpenOffice.org 3.0 tar i bruk den kommende versjon 1.2 av OpenDocument Format (ODF), som inkluderer et kraftigere formelspråk, samt en avansert modell for metadata, basert på W3C-standardene RDF og OWL. Dessuten skal kontorsuiten nå fungere tilnærmet helt likt enten du bruker Windows-, Mac-, eller Linux-versjonen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer