Opera - nå også for Nokia

På nett med Nokia? Opera er nå tilgjengelig for telefoner som baserer seg på Series 60-operativsystemet.

Publisert
Sist oppdatert

Fra før er det mulig å laste ned en versjon av Opera-nettleseren som er skreddersydd for Sony Ericssons P800-telefon. Selv om denne løsningen er dyr i bruk og ganske treg, er det likevel morsomt å få tilgang til fullstendige nettsider fra en mobiltelefon. Det er nemlig det som er hele ideen bak utviklingen av Opera for mobiltelefoner - du skal ikke lenger være nødt til å lese vanlige WAP-sider hvis du er ute etter informasjon på farten. Opera-nettleseren klarer å lese vanlige HTML-sider ved å konvertere dem til mobile skjermer. Teknologien bak kalles SSR - Small Screen Rendering.

Series 60

Etter Sony Ericsson er det nå Nokias tur å kunne gå på nett med Opera. Nærmere bestemt 7650 og 3650-modellene, som bygger på Symbians operativsystem. I følge Opera skal nettleseren som nå slippes støtte det aller meste av standarder: HTML 4.01, JavaScript 1.5, XHTML, CSS 1 og 2, og så videre.

Programmet kan lastes ned fra hjemmesiden til Opera, og det kan brukes gratis i fjorten dager.

Etter hvert vil Opera lansere nettlesere for andre telefoner som benytter seg av Symbians operativsystem, da flere produsenter har slike telefoner på vei.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer