Opera + Gmail = sant

Trøbbel med Gmail i Opera? Dette fikser biffen.

Publisert
Sist oppdatert

Opera har kanskje ikke vært den nettleseren Google har fokusert mest på å gi støtte for, og Gmail er ikke noe unntak. Opera-brukere har til nå ikke kunne nyte det nyeste grensesnittet, og har i stedet blitt henvist til det gamle.

Grunnen til dette har blant annet vært at tidligere versjoner av Opera hatt større problemer med det nye grensesnittet, og Google har dermed valgt å blokkere tilgangen til nyeste versjon. I den nyeste betaversjonen av Opera (versjon 9.5 beta) finnes det nå støtte for Gmails nye grensesnitt, men da nettleseren fortsatt er i beta har Google unnlatt å fjerne blokkeringen.

Det finnes imidlertid en veldig enkel løsning på dette midlertidige problemet (fram til fullversjonen av Opera 9.5 kommer). Det fungerer rett og slett ved at vi sender en beskjed til Gmail om ikke å sjekke hvilken nettleser vi bruker. Og hvordan gjør vi det? Enkelt. Ved å bruke denne lenken:

http://mail.google.com/gmail?nocheckbrowser

Denne skal sende deg rett forbi kontrollpunktet og inn i nyeste versjon av Gmail. Verre var det faktisk ikke. Det anbefales, kanskje logisk nok, å legge denne lenken til som et bokmerke.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer