Opera 10.10 er klar - med innebygd fildeling

Del musikk, bilder, dokumenter og programmer direkte gjennom nettleseren.

Opera 10.10 er klar - med innebygd fildeling
Publisert
Sist oppdatert

Opera lanserte i dag versjon 10.10 av sin nettleser, og den store nyheten er fildelingsmodulen Opera Unite.

Modulen gjør det nemlig mulig å dele filer med andre, direkte gjennom nettleseren. Alt du trenger å gjøre er å registrere deg som bruker av tjeneste på Opera.no, velge hvilke mapper på harddisken som skal deles, sette passord - og du er i gang.

Tilgang over alt

Unite inneholder også mediespiller og bildeviser, slik at for eksempel musikk kan streames direkte i nettleseren. Du kan med andre ord dele musikkbiblioteket på hjemme-PC-en din, og sitte på jobben og lytte til musikken - i nettleseren.

Du trenger bare å taste adressen til hjemmemaskinen, for eksempel http://home.brukernavn.operaunite.com. Det vil også fungere med andre nettlesere enn Opera.

Opera Unite består av flere forskjellige moduler, inkludert en enkel webserver, chat og oppslagstavle. Det ligger også i kortene at det skal komme flere applikasjoner i Unite-sfæren etter hvert.

- Vi lovte at Opera Unite ville gjenoppfinne weben. Det vi egentlig gjenoppfinner er hvordan forbrukere samhandler over weben. Dette gir oss frihet til å velge hvordan vi ønsker å dele egne data, uttaler Opera-sjef Jon von Tetzchner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer