Opera 7.03 - solid oppgradering

Opera 7 ble sluppet for en stund tilbake, og nettleseren har siden blitt oppdatert ytterligere. Vi tar en titt på hvordan programmet fremstår i dag.

Publisert
Sist oppdatert

Norske Opera kjemper tappert videre mot giganten Internet Explorer. Versjon 7 av deres nettleser ble sluppet i februar, og siden den gang har det kommet en del oppgraderinger som fikset flere sikkerhetsproblemer. Nå fremstår endelig Opera som en meget komplett og solid nettleser.

Flere nyheter

Opera 7.03 - solid oppgradering


Utviklerne av Opera har alltid vært innovative, og inkludert flere interessante funksjoner i nettleseren sin. For eksempel den musbaserte navigasjonen, som ble introdusert for noen versjoner siden. Denne funksjonaliteten er nå blitt videreutviklet, men samtidig får vi flere nye funksjoner.

Blant nyhetene er en såkalt "fast forward"-knapp, som fungerer som en erstatning for "neste side"-lenkene som er vanlige ved for eksempel søkeresultater. I stedet for å lete etter den riktige lenken på nettsiden holder det bare å klikke på fast forward-knappen.

En annen nyhet er passord-manager, som automatisk husker og fyller ut passordene til diverse nettsteder. Internet Explorer har hatt denne funksjonaliteten lenge, men Operas løsning er faktisk raskere. Du logges inn ved kun å klikke på det riktige ikonet øverst på skjermen.

Videre har Opera nå fått en funksjon som heter Links Panel, og ved å klikke på det riktige skillearket får vi en klar oversikt over alle lenkene innen nettsiden som vises. Denne funksjonen gjør det enklere å finne frem til riktig link, selv om det kan fort bli kaotisk hvis nettsiden inneholder masse lenker til for eksempel reklame.

Opera har nå også fått en ny e-post-klient, som heter M2. Denne er ikke verdens mest avanserte, men er tett integrert med nettleseren, støtter de viktigste formatene, har innebygd spam-filter og muligheter for å kategorisere og sortere e-post.

Opera har også fått forbedret de fleste funksjonene som har med navigasjon, sikkerhet og søk å gjøre.

Opera 7.03 - solid oppgradering


Pen, men rotete

Opera 7 er blitt betydeligere mer stilig å se på enn tidligere versjoner. Den har også full støtte for tredjeparts-skins, slik at du kan tilpasse utseendet på programmet akkurat som du vil.

Det eneste problemet er at grensesnittet til Opera er blitt ganske rotete etter hvert. Det er fullt av ikoner, skilleark og søkefelt. Selv om designen en ren og stilig, er det alt for mye å orientere seg i. Det er gode muligheter for å endre og tilpasse utseendet til dine egne behov, men førsteinntrykket er litt overveldende.

Opera finnes, som alltid, i flere versjoner. Du kan enten laste ned versjonen uten Java-støtte (3.25 MB) eller med Java (12.6 MB). Og det er opp til deg om du vil bruke gratisversjonen som inkluderer reklame, eller betale 39 dollar for å slippe å se på bannerannonser.

Uansett, Opera blir bare bedre og bedre. Vi håper at neste versjon har litt mer oversiktlig grensesnitt, men ellers er vi meget fornøyd med forbedringene. Du kan selv laste ned Opera 7.03 fra denne adressen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer