Opera 7.5 - den aller beste nettleseren?

Det er ikke ofte norske dataprogrammer gjør seg bemerket i den store sammenhengen. Men det er noen unntak. Et av dem er nettleseren Opera. Versjon 7.5 er nå ute, og den er etter vår mening rett og slett glitrende!

Opera 7.5 - den aller beste nettleseren?
Publisert
Sist oppdatert

Det går veien for Opera Software om dagen. Pengene triller inn i kassen, og aksjekursen stiger. I sentrum for suksessen står selskapets nettleser, Opera Browser, som finnes i en rekke versjoner for de fleste operativsystemer, for ikke å glemme PDAer, mobiltelefoner og interaktive TV-systemer - for bare å nevne noen bruksområder.

Nytt grensesnitt

Nylig ble versjon 7.5 av nettleseren lansert i engelsk språkdrakt for Windows, Linux, FreeBSD og Solaris. Oppgraderingen var omfattende, og inkluderte blant annet en etter vår mening meget vellykket omlegging av brukergrensesnittet.

Klikk her for å se skjermbilder av Opera 7.5

Men én ting er fortsatt sentralt; åpne nettsider befinner seg alle innenfor samme programvindu. Dette har vært et kjennemerke ved Opera helt siden den spede starten i 1994. Vinduene sorteres ved hjelp av skilleark (såkalt tabbed browsing).

Her er noen flere funksjoner som gjør Opera spesielt spennende i forhold til Internet Explorer, som i skrivende stund nærmest er enerådende på markedet, i hvert fall i Windows-sammenheng, til tross for at den ikke har fått veldig mange nye funksjoner de siste årene:

  • Gruppelasting av nettsider.
  • Innebygd epostprogram med annerledes tilnærming til meldinger og innhold. For eksempel kan du vise kun eposter som inneholder bilder eller musikk, sortere både sendte og mottatte eposter i trådliste, med mer. Det kan virke noe forvirrende i begynnelsen, men uunnværlig når du blir vant til den. Klienten har også innebygd filter mot spam.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer