Opera 8

LYNTEST: Opera 8 ble sluppet i dag, komplett med talekommandoer, nettsider som tilpasser seg størrelsen på vinduet - og svært god RSS-integrasjon. Vi tar en nærmere titt på den siste norske nettleseren.

Opera 8
Publisert
Sist oppdatert

Firefox har tatt over mye av momentet til Opera som Den alternative nettleseren i det siste, men nå slår Opera tilbake med en versjon som har det meste du kan tenke deg. Komplett med reklamebannere i en pakke på like over 3,5 MB.

Alt i en pakke

Den lette og ledige nettleseren er fullspekket av nyheter, fra måten du ser reklame på - du kan nå velge mellom bannere og Googles tekstreklame hvis du ikke ønsker å betale for gleden - til at du nå kan snakke kommandoer til programmet. Inntil videre fungerer sistnevnte bare på engelsk, og det er uklart om det finnes noen planer om norsk talegjenkjenning.

Opera 8 har alt du krever av en moderne nettleser; som blokkering av informasjonskapsler og oppsprettvinduer, og en liten epostklient. I tillegg kan nesten alt konfigureres, samtidig som den inneholder et par hel eksklusive elementer.

Fungerer i alle størrelser

Den første nyheten i Opera 8 er lånt fra utviklingen de har gjort for mobiltelefoner og PDAer, der Opera stadig vinner terreng fordi den kan vise skikkelige HTML-sider ved å omorganisere innholdet. Dermed klarer den å presentere en nettside vertikalt, med elementene stablet oppå hverandre på en liten skjerm.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer