Opera får Javastøtte

Nettleseren Opera blir lovprist av en samlet datapresse på grunn av hastigheten. Men det er ett ankepunkt mot programmet, og det er at det ikke er støtte for Java.

Publisert

Opera Software opplyser at det jobbes med å implementere Java, men at dette ikke vil være klart før over sommeren.

Siden Opera faktisk laster web-sider betydelig raskere enn Internet Explorer og Netscape Communicator, tror vi at Opera kan stjele markedsandeler når Javastøtte er på plass. I tillegg til at Opera er rask på nedlasting, er også installasjonsfilen betydelig mindre enn konkurrentene MS og Netscape. Dette gjør det uproblematisk å distribuere nye versjoner via Internett, og det tror vi enda flere vil sette pris på. Alle som har forsøkt å laste ned Internet Explorer via hjemmesidene til Microsoft vet at det kan være litt av en påkjenning.

I tillegg til manglende Javastøtte, mangler også Opera enkelte andre egenskaper som for eksempel mulighet for å håndtere plugins. Men vi tror dette har mindre betydning. Trenden er at de største nettstedene gjør designet enklere for å nå flest mulig, og for å gjøre nedlastingen raskere. Det viser seg nemlig at mange har store problemer med å installere plugins.

Så snart Opera Software frigir en beta-utgave av den nye versjonen, vil vi komme tilbake med en omtale av programmet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer