Opera klar i versjon 9.6

Opera svarer på konkurransen fra Google Chrome og Mozilla Firefox, med sin raskeste nettleser så langt.

Opera klar i versjon 9.6
Publisert
Sist oppdatert

Den omtales som den største norske programsuksessen noen sinne, men har havnet litt i skyggen til sine konkurrenter den siste tiden. Men nå er Opera klar med versjon 9.6 av sin nettleser, og lover mange forbedringer i forhold til versjon 9.5.

Opera klar i versjon 9.6


Forbedret hastighet

Den nye versjonen skal være merkbart raskere, men også på epost-siden har den fått forbedringer. Blant annet har den fått en ny "lav båndbredde"-modus som skal sørge for at innboksen blir oppdatert raskt selv ved trege tilkoblinger. Nytt er også muligheten til å høyreklikke viktige konversasjonstråder, og gjøre dem tilgjengelig i en egen oversikt.

Les også: Test av Google Chrome

Quick Find er en nyttig løsning som kan minne litt om alt-i-ett-feltet i Google Chrome. Ved å taste inn et ord i adressefeltet, for eksempel "gratis", søker Opera etter ordet i alle mellomlagrede sider, og resultatene vises umiddelbart under:

Opera klar i versjon 9.6


Det samme på alle PCene dine

I Opera 9.6 kan du synkronisere historikken på alle PCene du benytter, slik at Quick Find viser samme resultater på alle. Du kan også synkronisere søkemotor-innstillinger, notater, bokmerker, Speed Dial-forsiden og andre personlige innstillinger.

Forhåndsvisning av RSS-feeder er også nytt. Nå har du muligheten til å se innholdet i RSS-feeder uten å måtte abonnere på dem:

Opera klar i versjon 9.6


Utover dette er det også en gledelig nyhet for indonesere, ukrainere, estlendere, hindier, teluguer og tamiler; Opera fås nå på deres eget språk.

Opera 9.6 kommer i utgaver for Windows, Linux og MacOS, og kan lastes ned fra Opera.no.

Les også: Ubiquity - slutten på vanlig surfing?


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer