Opera med innebygd VPN

Gjør nettrafikken sikrere og tilgang til ting som er geo-blokkert.

OPERA TIL HØYRE: Ved å bruke den innebygde VPN-funksjonen i nye Opera, lures Netflix til å tro at befinner oss i USA. Der er utvalget større. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
OPERA TIL HØYRE: Ved å bruke den innebygde VPN-funksjonen i nye Opera, lures Netflix til å tro at befinner oss i USA. Der er utvalget større. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere i år skrev vi om Windows- og Mac-programmet Smartflix, som ved å trikse litt med nettverksinnstillingene gir deg hele verdens Netflix-utvalg, og ikke bare det som er tilgjengelig i landet du bor i.

Tjenesten lever for øvrig i beste velgående, men har nå begynt å ta betalt av brukerne når den syv dager lange prøveperioden er over.

I artikkelen stilte vi spørsmålet: «Har du noen gang lurt en nettjeneste til å tro at du befinner deg på et annet sted?»

Her svarte ganske nøyaktig 2/3 av leserne ja. Av de som svarte nei, svarte 70 prosent at de gjerne skulle ha visst hvordan de gjorde det.

LES OGSÅ: Her ser vi NRK på mobilen – i utlandet

Innebygd i Opera

I utviklerversjonen av Opera, som typisk ligger 1-2 måneder i forkant av den stabile versjonen, har Opera nå bakt inn VPN i selve nettleseren. Dette er typisk noe du har vært nødt til å installere som et tillegg, eller som et frittkjørende program på datamaskinen.

VPN står for «Virtual private network» og lar deg rute all trafikken til og fra maskinen din i en kryptert «tunnel» til en tjener som står et helt annet sted.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer