Opera Unite - webserver i nettleseren

Unite gjør det enklere enn noen sinne å dele bilder og musikk på PC-en din med andre. Men her er mer, og vi har testet.

Opera Unite - webserver i nettleseren
Publisert
Sist oppdatert

Under parolen "Opera re-invents the web" lanserte Opera Software tidligere denne uka sin nysatsning Unite. Og for å gjøre en lang historie kort; det dreier seg om å bygge en webserver inn i nettleseren, altså Opera 10.

Hovedformålet er å gjøre det enkelt å dele filer og sanntidskommunisere med andre, som forsåvidt er sentrale elementer i de fleste sosiale nettverk på nettet, men i motsetning til når vennene dinen logger seg på Facebook, logger de seg gjennom Unite direkte på din maskin i stedet.

Seks moduler

Unite består egentlig av seks moduler: Vanlig fildeling, MP3-deling, bilde-deling, oppslagstavle, chat og en enkel hjemmesideserver. Du kan skru av og på disse etter ønske, for eksempel kan du velge å bare kjøre MP3-modulen, for eksempel. Stenger du nettleseren, stopper dessuten også serveren.

Du kan også bestemme om serveren skal være åpen for alle, kreve passord, eller begrense tilgang til å bare gjelde deg selv.

Hver modul får sin egen URL-adresse, for eksempel http://home.brukernavn.operaunite.com/file_sharing/. Når vennene dine taster denne adressen i nettleseren (trenger ikke å bruke Opera), vil de få tilgang til de mappene du har valgt å dele, og kan åpne filer direkte eller laste dem ned til sin PC:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer