Opp med den bærbare

Det kan bli mer behagelig med den bærbare på stativ, vi har testet Logitechs Alto Connect.

Publisert
Sist oppdatert

Mange bærbare brukes regelmessig på faste plasser, enten hjemme, på kontoret eller begge deler. Dette gir en arbeidsstilling som ikke passer alle. Mange blir fort sittende med krum rygg og stirre ned i skjermen, noe som kan være belastende over tid.

Mange kobler den bærbare til en ekstern skjerm og tastatur/mus, men det finnes alternativer. Tidligere har vi testet en profil med innebygde vifter som både hjelper til med å holde temperaturen nede og løfter den bærbare opp i en mer behagelig høyde.

Men Logitech har valgt en annen løsning.

Alto Connect

Opp med den bærbare
Opp med den bærbare


Her finner du to plastprofiler som settes i hverandre slik at det dannes en "X". I bakkant er den 15 cm høy over bordplaten mens i front er den 5,5 cm høy.

Den bærbare vil med andre ord stå på skrå oppover slik at skjermen kommer i øyehøyde når man sitter rett i ryggen.

Men stativet har enda en funksjon, den har innebygd USB hub med 4 porter. Den har egen strømforsyning slik at den også kan drive flere enheter som krever så mye strøm som en USB-port skal kunne gi.

Plasseringen av portene er ikke så dum, det sitter en på innsiden av venstre front, mens de tre andre sitter på baksiden. Den i front er merket "Media" og er typisk beregnet på en minneplugg.

I bruk

Vi har brukt stativet en ukes tid, både med og uten ekstra tastatur. Det er helt klart at et ekstra tastatur er en fordel, hvis man skal gjøre annet enn å taste litt nå og da.

Med plasseringen i høyden og større avstand blir oppløsningen på skjermen også et kritisk punkt. Vi testet med vår mest høyoppløselige bærbare med 1920 x 1200 på 15,4" skjerm, og da ble teksten i minste laget.

Stativet er svært stødig, og har tykke gummilister som går fra bakkant til front og opp i en tupp som gjør at den bærbare ikke sklir av.

Konklusjon

Løsningen er praktisk og elegant, og tilbyr et ergonomisk alternativ til å ha den bærbare på bordet. Noen vil trives med det, andre foretrekker å ha den på fanget.

Prisen er 475 kroner inkl mva.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer