Oppbygging

Publisert
Sist oppdatert

Dagens PCer er en pussig blanding av svært avansert teknikk og billige, litt tilfeldige løsninger.

Siden alle elementer og komponenter i en PC er svært standardisert, kan "hvem som helst" bygge en PC som ser ut som om den kom fra en stor produsent.

Men de store merkenavnene, som f.eks. IBM, Dell, Packard Bell, Fujitsu Siemens - for ikke å snakke om Apple - skiller seg ofte ut ved enkelte små detaljer. De er som regel ryddigere satt sammen, og maskin og tilbehør er pakket inn på en "proffere" måte, slik som vi er vant til fra annen elektronikk.

På den annen siden hender det at maskiner fra merkeleverandørene ikke er så enkle å bygge ut og oppgradere, som maskiner satt sammen av standardkomponenter.

De fire maskinene var greit bygget, men ingen bar preg av at det var gjort spesialtilpasninger eller ekstra flid med tilpasning.

Kabler var buntet sammen og festet med strips, slik at de ikke ligger løst og kommer i veien og hindrer luftstrømmen til viftene.

Vi vil likevel si at maskinen fra Elkjøp var et lite hakk mindre forseggjort enn de tre andre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer