Oppdaget alvorlig sikkerhetshull i mediespilleren VLC

I verste fall kan hackere ta kontroll over PC-en din, ifølge sikkerhetsselskap. Men nå slår utviklerne tilbake.

POPULÆR: VLC har i mange år vært blant de aller mest brukte mediespillerne til PC. Nå advarer sikkerhetsselskap mot bruk, fram til en sikkerhetsfiks er på plass. (Skjermdump)
POPULÆR: VLC har i mange år vært blant de aller mest brukte mediespillerne til PC. Nå advarer sikkerhetsselskap mot bruk, fram til en sikkerhetsfiks er på plass. (Skjermdump) Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Saken er oppdatert med nye opplysninger nederst)

VLC er en av de mest populære mediespillerne til PC, og den er i stand til å spille av omtrent rubb og rake av aktuelle lyd- og videoformater. Og nettopp den store utbredelsen er årsaken til at det store sikkerhetshullet som nylig ble oppdaget, også i den nyeste versjonen av programvaren, berører millioner av brukere - verden over.

Det var det tyske sikkerhetsselskapet CERT-Bund som oppdaget feilen, og de har gitt den karakteren 9,8 - som betyr at den er kategorisert som «kritisk».

Kan ta kontroll over PC-en

Sikkerhetshullet skal kunne gjøre det mulig for hackere å ta kontroll over PC-en din via internett - og installere, modifisere og kjøre programvare uten din tillatelse, hevder selskapet.

Hvis slik programvare har onde hensikter, for eksempel logge tastetrykkene dine eller samle inn personlige data og lignende, kan konsekvensene bli store for den som blir rammet.

Ingen meldte tilfeller

Ifølge det tyske nettmagasinet Winfuture, skal det foreløpig ikke ha kommet rapporter om at noen har utnyttet sikkerhetshullet i mediespilleren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer