iOS 16.3.1 sluppet

Oppdater nå!

Derfor bør du installere Apples nyeste oppdatering.

LAST NED: Gå til Innstillinger > Generelt > Oppdatering for å installere iOS 16.3.1. Foto: Kirsti Østvang
LAST NED: Gå til Innstillinger > Generelt > Oppdatering for å installere iOS 16.3.1. Foto: Kirsti Østvang Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Apple slapp mandag en oppdatering til iPhone, iOS 16.3.1. Det er en mindre oppdatering som kun består av feilrettinger, men i hvert fall én er av den svært viktige sorten.

- «Aktivt utnyttet»

Blant sikkerhetsfeilene som fikses er nemlig det som klassifiseres som en alvorlig sårbarhet i nettleseren Safari som hackere kan ha aktivt utnyttet, skriver Apple selv på sine supportsider.

Altså kan det ha blitt brukt til å hacke Apple-enheter, skriver TechCrunch. Ifølge nettstedet er Safari historisk et attraktivt mål blant hackere, siden det kan åpne opp tilgangen til resten av dataene på en enhet.

Fikser flere feil

I tillegg til sikkerhetsfeil, gjør Apple også noen andre feilrettinger i iOS 16.3.1.

Ifølge Cnet har brukere i sosiale medier klaget over at de ikke har kunnet sikkerhetskopiere til iCloud etter at forrige oppdatering, iOS 16.3, ble sluppet. Den nye oppdateringen kan fikse dette, skriver nettstedet.

Apple gjør også justeringer til den nye krasjdeteksjon-funksjonen på iPhone 14 og 14 Pro, trolig for å unngå at den ikke utløses når folk tar berg og dalbane, står på ski og lignende.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.