iOS 16.3.1 sluppet

Oppdater nå!

Derfor bør du installere Apples nyeste oppdatering.

LAST NED: Gå til Innstillinger > Generelt > Oppdatering for å installere iOS 16.3.1. Foto: Kirsti Østvang
LAST NED: Gå til Innstillinger > Generelt > Oppdatering for å installere iOS 16.3.1. Foto: Kirsti Østvang Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Apple slapp mandag en oppdatering til iPhone, iOS 16.3.1. Det er en mindre oppdatering som kun består av feilrettinger, men i hvert fall én er av den svært viktige sorten.

- «Aktivt utnyttet»

Blant sikkerhetsfeilene som fikses er nemlig det som klassifiseres som en alvorlig sårbarhet i nettleseren Safari som hackere kan ha aktivt utnyttet, skriver Apple selv på sine supportsider.

Altså kan det ha blitt brukt til å hacke Apple-enheter, skriver TechCrunch. Ifølge nettstedet er Safari historisk et attraktivt mål blant hackere, siden det kan åpne opp tilgangen til resten av dataene på en enhet.

Fikser flere feil

I tillegg til sikkerhetsfeil, gjør Apple også noen andre feilrettinger i iOS 16.3.1.

Ifølge Cnet har brukere i sosiale medier klaget over at de ikke har kunnet sikkerhetskopiere til iCloud etter at forrige oppdatering, iOS 16.3, ble sluppet. Den nye oppdateringen kan fikse dette, skriver nettstedet.

Apple gjør også justeringer til den nye krasjdeteksjon-funksjonen på iPhone 14 og 14 Pro, trolig for å unngå at den ikke utløses når folk tar berg og dalbane, står på ski og lignende.

Google-trøbbel

Da Apple slapp den nyeste oppdateringen, oppdaga brukere av Google Foto-appen at den krasjet umiddelbart ved oppstart, ifølge The Verge. Vi opplevde også det samme.

I løpet av tirsdagen har imidlertid Google sendt ut en oppdatering til sin app som gjør at den fungerer som den skal igjen. Det dreier seg om versjon 6.23.1 av Google Foto-appen.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer