Nettleser

Oppdater umiddelbart

Google ruller ut fiks for en nulldagssårbarhet i Chrome.

KRITISK SÅRBARHET: Google fikser en alvorlig sikkerhetsfeil i nettleseren Chrome. Foto: Jaap Arriens/NurPhoto/Shutterstock
KRITISK SÅRBARHET: Google fikser en alvorlig sikkerhetsfeil i nettleseren Chrome. Foto: Jaap Arriens/NurPhoto/Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En nulldagssårbarhet er en betegnelse på en sårbarhet for dataangrep som kan ha blitt oppdaget av angripere før den ble oppdaget av andre.

Google har nå sendt ut en fiks for en nulldagssårbarhet i nettleseren Chrome, den femte i rekken hittil i 2023.

Ifølge Bleeping Computer har Google oppdaget at nulldagssårbarheten blir utnyttet i aktive angrep, derfor er det ekstra viktig at du oppdaterer nettleseren så snart som mulig.

Sikkerhetsforsker Maggie Stone hos Google skriver på X (tidligere Twitter) at sårbarheten har blitt misbrukt av hackere for å installere spionvare.

Denne versjonen gjelder

Google skriver i en såkalt «security advisory» at det kan ta dager eller uker før nødoppdateringen rulles ut til alle brukere. Da vi sjekket i nettleserinnstillingene, kunne vi imidlertid laste den ned umiddelbart.

Det er versjon 117.0.5938.132 av Chrome for både Windows, macOS og Linux som inneholder den relevante sikkerhetsoppdateringen.

Slik oppdaterer du

For å oppdatere Chrome, må du først klikke på de tre prikkene øverst til høyre i nettleseren. Deretter velger du Hjelp og klikker på Om Google Chrome. Da vil nettleseren sjekke om det finnes nye oppdateringer.

Over 3,2 milliarder mennesker verden over benytter seg daglig av Googles nettleser, ifølge tall fra Statista.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer