Oppdaterer iMac for Tiger

Apple oppdaterer iMacene sine mer kraftigere prosessorer, mer minne og bedre grafikk - for å kunne fungere bedre med Tiger.

Oppdaterer iMac for Tiger
Publisert
Sist oppdatert

De nye iMacene får også mer enn det som ofte omtales som en klassisk "speed bump" - noe raskere prosessorer og større minnekapasitet. De får innebygd trådløst nettverk og Bluetooth, som gjør dem mer sammenlignbare med Powerbook-linjen i egenskaper (bortsett fra batteriet, da).

IMacene er en videreføring av Apples alt-i-ett-design, som i G5-utgaven la alle funksjonene på baksiden av skjermen. Det har fått dem til å spørre det retoriske spørsmålet om hvor det ble av datamaskinen - siden kabinettet er vekk. Noen ny design har ikke maskinen fått siden vi testet den i november.

Den billigste iMacen kommer nå med en innebygd 17-tommers flatskjerm med 1440 x 900 bildepunkter, en 1,8 GHz G5-prosessor fra IBM, 512 MB minne, 160 GB SATA-harddisk, Radeon 9600-grafikk og en kombinert CD-brenner og DVD-leser. Prisen er på 11.290.

Et lite prishopp senere får du en prosessor på 2 GHz og en DVD-DL-brenner med 8x hastighet, og enda flere penger gir deg en 20-tommers skjerm med 1680 x 1050 bildepunkter og harddisk på 250 GB. Sistnevnte koster litt mer i nærheten av 16.000 kroner.

Mer informasjon finnes som vanlig på Apples nettsider.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.