Windows 11

Oppdatering skaper trøbbel

Startmenyen krasjer og PC-en går i en «boot loop».

TRØBBEL: En fersk Windows 11-oppdatering skaper trøbbel for en rekke brukere. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
TRØBBEL: En fersk Windows 11-oppdatering skaper trøbbel for en rekke brukere. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Programvareoppdateringer inneholder som regel feilrettinger og forbedringer, men det hender at de også fører med seg litt problemer.

En fersk sikkerhetsoppdatering til Windows 11 ser ut til å skape hodebry for enkelte brukere. Det melder blant annet BetaNews og en rekke brukere i Windows 11-subredditen på Reddit.

Krasjer og starter på nytt

Etter å ha installert oppdateringen, opplever flere Windows 11-brukere at startmenyen og filutforskeren krasjer når de åpner eller lukker enkelte programmer.

Samtidig er det andre som ikke får installert oppdateringen. På Reddit skriver flere at de blir møtt med en feilmelding og at PC-en blir låst i en «boot loop» ved at maskinen starter på nytt av seg selv igjen og igjen.

En av de berørte Reddit-brukerne omtaler oppdateringen «som helt forferdelig» og skriver at spillytelsen på PC-en hans har blitt en god del dårligere etter at oppdateringen ble installert.

- Samme her. Det er blitt rundt 20 prosent dårligere her, svarer en av brukerne.

Microsoft har så langt ikke kommentert problemene, men opplever du problemer med oppdateringen kan du velge å avinstallere den.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer