Oppdaterte Intel-planer

Å annonsere sine fremtidsplaner har blitt et utbredt verktøy for å håndtere markedet. Det skaper oppmerksomhet, styrker bildet av firmaet som innovatør og gjør at kunder som har tenkt å kjøpe et alternativt produkt stopper for å tenke seg om. Uheldigvis skjer det ofte at lojale kunder som hadde bestemt seg for å kjøpe et eksisterende produkt også utsetter kjøpet. Intel kommer i alle fall med nye lanseringsplaner, og her kommer den ferskeste – foreløpig.

Oppdaterte Intel-planer
Publisert

Pentium II 233/266/300 MHzDisse prosessorene er nå i ferd med å bli faset ut. De er alle basert på en teknologi for prosessorkjernen som blir kalt ”Klamath”. Denne opererer med 0,35 mikrometer som minste dimensjon og bygger på samme kjerne som den nå avdøde PentiumPro. Alle prosessorene i denne familien støtter bare 66 MHz FrontSide Bus, hvor kommunikasjonen mellom prosessor og minnet skjer, som nå også er i ferd med å bli historie.

Disse prosessorene vil stadig falle i pris utover høsten for så å forsvinne fra markedet i løpet av 1998 eller første kvartal i 1999.

Pentium II 350/400/450 MHzDisse prosessorene vil bli produsert fram til midten av 1999. De er basert på ”Dechutes”, som er samme arkitektur som Klamath, men forminsket til 0, 25 micrometer dimensjoner for å kunne kjøre på høyere hastigheter. 450 MHz-versjonen lanseres 24 august og dette ser ut til å bli den endelige topphastigheten. Alle disse prosessorene kjører på 100 MHz FrontSide Bus.

Celeron 266/300 MHzIntels ”billigprosessor”, som har fått en litt blandet mottagelse, vil svinge seg opp i løpet av de neste månedene. Selve prosessoren er basert på samme kjerne – Dechutes – som den siste versjonen av Pentium II, men det er ingen hurtigminne-brikker i prosessormodulen. Dette gjør at den kommer vesentlig dårligere ut enn Pentium II i tester basert på vanlige brukerprogrammer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer