Oppfinnelsene som gikk i dass: År 2000

Ikke alle smarte oppfinnelser har livets rett. Her er et knippe fra DinSides egne arkiver.

Oppfinnelsene som gikk i dass: År 2000
Publisert
Sist oppdatert

I forbindelse med at vi lille nyttårsaften presenterte vår rangering av de 11 mest banebrytende produktene og teknologiene fra årene 2000-2010, pløyde vi på forhånd gjennom store deler av DinSide datas gigantiske artikkelarkiv.

Og her finner man mye god underholdning. DinSide Data har alltid vært orientert mot produkter, og mellom hver suksess finner vi svært mange flopper og fiaskoer. Ikke nødvendigvis fordi de ikke var geniale, men fordi de kom på feil tidspunkt, ble for dyre eller tok for lang tid å få til markedet. Noen av oppfinnelsene og ideene er likevel foredlet og lever videre i andre produkter - på en eller annen måte.

I dag presenter vi teknologi- og produktnyhetene vi tok for oss i år 2000, som av forskjellige grunner ikke ble noen videre suksesser, til tross for entusiastiske tester og omtaler av DinSides journalister.

Skulle gjøre analoge kameraer digitale

I januar 2000 kunne vi bringe nyheten om en ny bildebrikke fra Scitex, en banebrytende ny teknologi for digitale kameraer. I praksis dreide det seg om digital filmrull som kunne puttes i vanlige analoge kameraer - og vips, så hadde man digitalkamera! I 2000 kostet et kurant digitalkamera gjerne 10-15.000 kroner, så dette var virkelig noe mange hadde tro på. Men digitalkameraene bød på så ufattelig mye mer enn analoge kameraer, prisene stupte, og den digitale filmen ble aldri aktuell for massemarkedet. Les artikkelen her

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer