Oppfordrer DinSide til ulovligheter?

KOMMENTAR: Da vi skrev om oppskriften på å lage vanlige musikk-CDer av MP3-filer i forrige uke, var det mange som reagerte svært negativt. Mange reagerte også svært positivt, og denne polariseringen er kanskje betegnende for hele debatten omkring MP3.

Torvald Kvamme er redaktør for DinSide Data.
Torvald Kvamme er redaktør for DinSide Data. Vis mer
Publisert

Forrige ukes artikkel om å 7578">lage vanlige musikk-CDer av MP3-filer, ble av mange oppfattet som en litt artig oppfordring til å begå ulovligheter. At denne problemstillingen i det hele tatt oppstår, er ganske fantastisk. Hvorfor det? La meg illustrere med et eksempel:

Tenk deg at bladet Lyd & Bilde beskriver en prosedyre for å spille inn sangene i radioprogrammet "10 i skuddet" med best mulig kvalitet på kassettspilleren. Ville det være å oppfordre til ulovligheter? På sett og vis ja, men jeg tror ikke reaksjonene hadde vært i nærheten av det hysteriet som gjerne oppstår etter en artikkel med MP3 i overskriften.

Men oppfordrer vår artikkel til noe verre enn eksempelet ovenfor? Nei. MP3 er nemlig bare en metode for å lagre musikk på en litt mer effektiv måte enn hvis musikken spilles inn på tradisjonelle medier - intet annet.

MP3.com - bare en radiostasjon med CD-butikk

I disse dager raser det en kamp mellom MP3.com og platebransjen fordi MP3.com har strukket strikken litt i lengste laget (6151">Denne artikkelen gir mer info om de 208.000 MP3-filene du kan laste ned gratis fra MP3.com). De oppfordrer brukerne til å dele sine egne MP3-samlinger med andre, og da er det ikke vanskelig å tenke seg at den konservative platebransjen finner frem det groveste skytset og de best betalte advokatene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer