Oppgradere AGP eller bytte til PCI-Express?

Publisert
Sist oppdatert

Kjære Datadoktoren,

Jeg kjøpte og bygde PC'en min selv for snaue to år siden. Per i dag har jegATI Saphire Radeon 9800 pro, 128 mb, og er fornøyd med det, men synes tidener inne for en oppdatering. Nå ser jeg imidlertid til min store forskrekkelse at de nyeste og feteste skjermkortene blir levert med PCI-express. Da jeg er en av de som gikk "fella" og kjøpte hovedkort med AGP x8 inngang, har jeg to spørsmål.

1. Hva er det beste AGP kortet på markedet i dag?2. Burde jeg heller bruke pengene til et nytt hovedkort som støtter PCI-express?

Det er lett å føle seg litt lurt her, og håper du kan hjelpe oss AGP'ere meddette.

Med vennlig hilsenØystein

Datadoktoren svarer

Hei Øystein,

Du gikk egentlig ikke i noen "felle" for to år siden, for på den tiden var grafikkort-utvalget større for AGP, mens PCI-express kort også var dyrere. Men overgangen fra AGP til PCIe gikk litt fortere enn de fleste trodde, så det føles kanskje ut som du har satset på feil hest.

Som du skriver er det to veier å gå:Enten oppgradere med et nytt AGP skjermkort, eller kjøpe et nytt hovedkort og skjermkort, begge PCIe.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer