Oppgradere bredbåndsrouteren?

Publisert
Sist oppdatert

Hei,Vi er en stor familie som trenger å oppgradere bredbåndsrouteren vår. Denne gangen skal den være trådløs og ha skriverutgang. 6 PC'er i huset skal dele ADSL linje med 1 IP-adresse. 4 av PC'ene må være trådløse. Jeg har surfet litt på nettet, men finner ingen trådløs router som har mer enn 4 porter. Finnes det i det hele tatt? Jeg har hørt om trådløse aksesspunkt, men vet ikke hvordan disse settes opp. Hvordan løser man dette?

Mvh Geir

Datadoktoren svarer

Hei,

Her blander du sammen porter og støtte for antall PCer, det er to forskjellige ting. Ruter og aksesspunkt er heller ikke det samme, men har en del til felles.

Det er veldig vanlig med bokser som både er rutere og trådløse aksesspunkt, de kalles gjerne trådløse rutere. Disse er typisk utstyrt med en kontakt til boksen fra Internett-leverandøren (WAN-port ”Wide Area Network”) og 4 kontakter (LAN-porter ”Local Area Network”) for PCer som skal kobles til med vanlige nettverkskabler.

Men dette betyr ikke at det bare er mulig å koble til 4 PCer med kabel og 1 PC med trådløst!

Som regel kan ruteren i prinsippet håndtere opptil 254 PCer totalt, kablet eller trådløst!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer