Oppgradere fra norsk Win98 til engelsk WinMe?

Oppgradere fra norsk Win98 til engelsk WinMe?
Publisert

DAGENS SPØRSMÅL:

Jeg har i dag en PC med Windows 98 på norsk. Jeg er absolutt interessert i å oppgradere til Windows Me, men har lyst til å bruke engelsk versjon denne gangen.

Vil en Windows Me oppgradering, engelsk versjon, fullstendig erstatte min norske Windows 98 slik at jeg ikke får en kvasi-installasjon av både engelsk og norsk? Eller må jeg kjøpe en helt ny engelsk versjon av Windows Me for å få det til??

DATADOKTOREN SVARER:

Å oppgradere på tvers av språkversjoner har vært mer eller mindre problematisk med tidligere Windows-versjoner. Først og fremst skyldes dette at felles system- og resursfiler ofte har være ubeskyttet, slik at nyere filer kunne bli overskrevet med eldre versjoner. Dette problemet blir nå tatt bedre hånd om i Windows Me.

Vår test

For å finne ut av hvordan dette faktisk ble håndtert i praksis, installerte vi først en norsk versjon av Windows 98 SE på en nyformatert harddisk. Så installerte vi den norske versjonen av Microsoft Office 2000, slik at vi fikk en grunnleggende brukbar PC.

Så installerte vi den engelske versjonen av Windows Me.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer